miercuri, 6 mai 2009

Un pranz in 2...

Porumbeii - pasari frumoase si istete. Vechii egipteni si romanii ii foloseau pentru a trimite mesaje. Acum porumbeii sunt crescuti si ca hobby sau pentru concursuri. Fie ca ii intalnim pe terasa balconului nostru cautand ceva de ciugulit, fie ca ii intalnim cu zecile prin parcuri, porumebii, aceste pasari parca mai putin insemnate ne pot da noua - "oamenilor mari" - o lectie de viata! Traim intr-o lume aflata intr-o continua alergare, traim in secolul vitezei, parca nici nu sesizam cum trece viata pe langa noi fara sa ne intrebe de "sanatate". O lume ahtiata dupa placeri, egoista si rece. Ne-am putea intreba: cand am facut ultima oara o fapta buna? Cand am intins ultima data o mana de ajutor cuiva aflat in nevoie, am dat o bucata de paine cuiva flamand, sau o haina unui copil sarman?
Am iesit intr-o dupamasa in parc cu aparatul foto sa le fac poza porumbeilor! Dupa ce le-am dat seminte si paine, i-am urmarit sa le surprind mediul in care se desfasoara, cum se comporta... iar spre surprinderea mea, unii au reactionat mai bine decat ar face unii oameni in ziua de azi. Au impartit o coaja de paine. Din pacate azi, intre oameni se aplica mai mult teoria "Ce-i al tau e si al meu, ce-i al meu e doar al meu!" Asta e viata... uitam uneori sa facem bine, sa fim darnici, sa impartim chiar si o coaja de paine. Tu trebuie sa fii bogat ca sa fii darnic, nu trebuie sa dai din surplusul tau... imparteste din putinul pe care-l ai! Asta e o virtute! Aceste pasari care isi fac loc in viata noastra "abuziv" mazgalind geamurile masinii sau facand mizerie prin balconul nostru, ne pot da o lectie despre omenie.
Apropo de asta, mi-am adus aminte de o poezie (daca o pot numi asa), spusa de mama cand eram mica, care suna in felul urmator:
"Din bucata mea de paine,
Am hranit un om si-un caine.
Cainele ma recunoaste,
Omul nu ma mai cunoaste".


Un pranz in 2

3 comentarii:

  1. Intr-adevar lumea e rece si urata, dar caldura dragostei tot razbate prin toate problemele

    RăspundețiȘtergere
  2. felicitari...fotografia ta exprima viata.....superb colorit..bv

    RăspundețiȘtergere
  3. niciodata si nicuna si nici nu imi placeau pana acuma fotografiile cu porumbei... dar asta imi place la nebunie... superba!

    RăspundețiȘtergere